Robeco

Beleggen brengt risico's met zich mee, toch?

De briefing

Veel millennials hebben vaak het idee dat beleggen vooral erg risicovol is. Maar is dit eigenlijk wel zo? Om deze doelgroep te bereiken willen we ze goed informeren over het feit dat je met beleggen ook juist heel veel kunt bereiken. Mits je je goed voorbereid!

Het inzicht

Know the risks and achieve more. Wanneer je een doel wilt bereiken weet je nooit exact wat je gaat tegenkomen. Maar als je de risico’s kent kun je jezelf er wel op voorbereiden door de markt te onderzoeken, je goed in te lezen of te trainen op je vaardigheden. Zo verklein je de risico’s en vergroot je de kansen! Net als bij beleggen.

Het idee

Als we de doelgroep direct informeren over beleggen, zullen maar weinig millennials zich aangesproken voelen. Ze zien gelijk de risico’s en zijn bang om geld te verliezen. Daarom maken we de vergelijking met een bold Dutch hero Douwe Macaré. Een prof skateboarder met een doel. We volgen zijn weg naar dit doel. Hij kent de risico’s als skateboarder maar hij weet ook hoe hij zich kan voorbereiden. Door te proberen, onderzoeken en te trainen vergroot hij zijn kans om het doel te bereiken. #Achievemore #beprepared #Robeco

Teaser

Mini docu

Influencing content