Liliane Fonds

Sempeta wil maar één ding worden...

De briefing

Ontwikkel een opvallende, fondsenwervende publieksactivatie, passend binnen de geïntegreerde Liliane Fonds-campagne met als thema: “Wat wil je later worden?”​ De insteek van deze activatie zit op beleving en versterking van de campagneboodschap; ​9 op de 10 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gaat niet naar school. ​

Doel van de campagne
Fondsenwerving ​en stijging van spontane naamsbekendheid​

Het inzicht

Een van de eerste dingen die we in Nederland op school leren, is lezen. Helaas is dit voor 9 van de 10 kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld wel anders. Zij gaan vaak niet naar school en krijgen geen eerlijke kans om zich te ontwikkelen. Dit terwijl óók deze kinderen dromen en talenten hebben. Deze verhalen willen we graag vertellen.

Het idee

Door middel van een e-prentenboek en luisterboek vragen we de aandacht voor gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. We vertellen ons verhaal door middel van een voorleesverhaal. Op deze manier informeren we de doelgroep op een sympathieke wijze over het feit dat het voor veel kinderen niet vanzelfsprekend is om naar school te gaan. Om te leren lezen en zich te ontwikkelen voor de toekomst. Met het voorleesverhaal activeren we de doelgroep om te doneren en het Liliane Fonds aan meer succesverhalen te helpen.

Hoe

Wij  ontwikkelden het e-prentenboek en luisterboek; ‘Sempeta wil maar één ding worden…’. Gebaseerd op het waargebeurde succesverhaal van Sempeta uit Kenia. Geschreven door kinderboekenschrijver Mark Haayema en geïllustreerd door Emanuel Wiemans. De luisterversie is ingesproken door Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt. Door middel van een triggerende campagne leiden we het verhaal in. Door te doneren krijg je het hele verhaal​​ in de vorm van een e-prentenboek en luisterboek. Als bedankje!

Een korte impressie

Social ads

Radiocommercial

PR

Om extra PR te genereren leest Fedja van Huêt het luisterboek voor en werd het boek gelanceerd tijdens de Nationale Voorleesdagen. Tijdens de boeklancering werd Fedja van Huêt officieel ambassadeur van het Liliane Fonds en een dag later zat hij bij Koffietijd.

Credits

Concept & ontwikkeling: Eva en Marleen (GUC agency)
Schrijver: Mark Haayema
Illustrator: Emanuel Wiemans
Uitgeverij: Rubinstein